338
Cestovateľský blog

Váh začiatkom prázdnin 2009

Tábor v Šali.

Letný podvečer nám spestril miestny rybár, ktorý v intervale pol hodiny chytil dve 6-7 kilogramové ryby - jednu z nich nám prepustil, takže o večeru sme mali - ako mávame my bezdomovci ostatne vždy - postarané.

O čom sa bavia naše ženy? O čom by sa bavili - iste vychvaľujú nás, mužov.

Je začiatok júla, krásne počasie, voda príjemná, na plážach prví nudisti - čo viac si možno na úvod leta priať. Pre detaily KLIK na foto. 

Malý Jakub a veľká loď.

Kompa Vlčany - Selice. Motor nemá, z jednej strany na druhú ju tlačí riečny prúd, stačí len pomocou kladky odkloniť kompu šikmo od lana a perpetuum mobile je na svete.

Hať Selice: nikoho nelákalo spustiť sa po šikmom stupni, po krátkom zošupe sa nechať vtiahnuť pod zubaté česlá, a tam ukončiť svoju biednu existenciu...  

... a tak prenášame. 

Po pár kilometroch pádlovania pristávame uprostred pláže plnej zvedavých rómskych detí a mládeže. Kúpanie bolo príjemné. 

Náš druhý tábor, tesne za haťou pri obrovských kopách piesku. Voda bola ňam-ňam.

Táborila s nami aj mládež z BA, takýmto rituálom vítala ďalších účastníkov open-air party. 

Ondro nie je len taký hocijaký vodák - je to univerzitný profesor, vedúci katedry a aj dlhoročný folklorista. A vôbec ... v našom oddiele je množstvo študovaných hláv s titulmi pred i za menom (napr. Jugi, budúci nositeľ Nobelovej ceny za biológiu). Priemerné IQ tohto splavu odhadujem na 180 - je to vlastne taká malá MENSA na vode. (Treba si však ustrážiť množstvo vypitého vína - potom je 180 súčet, nie priemer ! Našťastie s plynúcim časom už väčšina z nás holduje iba bylinkovým čajom a od alkoholu sa s odporom odvracia.)  

Sme multi-kulti spoločnosť - toto je Aisha zo sultanátu Brunej, ôsma manželka sultána Ibrahima, ktorú nám vo svojej naivite zveril.

Gill je plnokrvný Francúz (na červenej Barake vľavo), rozhodol sa "pokoriť najdlhšiu slovenskú rieku": darmo, napoleonovské gény sa nezaprú.  

 

No a na záver ... ako vždy - Ďuri ... pohoda, klídek, tabáček.

 

PODROBNEJŠÍ POKEC O TOMTO SPLAVE NÁJDETE tu !

Pridať nový komentár

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
107
Počet nazbieraných
6, 824

Bývam pri Nitre na okraji strašidelného pohoria Tribeč. Som dlhoročný splavovač riek, jazier a morí. Okrem toho sem-tam vydávam knihy.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť