2977
Kope vás múza
28.12.2021 - 18:23
0
119
2316

Berlín (Pilot 369, sci-fi triler, kniha)

(Pilot 369 - trailer; sci-fi triler už v predaji; update 4.1.2022; Ukážky

Berlínska obrazová galéria, jún 2015. 

– Dobrý deň pán profesor, rada vás vidím! Dlho ste sa nezastavili. Boli ste odcestovaný? – s nadšením ma zdraví pani Schererová, dopíjajúc kávu s vrátnikom.

– Dobrý deň. Nie, nebol som mimo mesta. Posledné mesiace som strávil v nemocnici, z ktorej ma práve prepustili a tak mi napadlo, že cestou domou Vás prídem pozdraviť. Môžem si pozrieť Rembrandta? – pýtam sa zadýchaným hlasom.

– Samozrejme, pán profesor, rada Vám pomôžem, – odpovedá pani Schererová ponúkajúc mi rameno, vidiac ako lapám dych potom, ako som vystúpal po schodoch.

– Ďakujem, som Vám veľmi vďačný a všade Vás budem chváliť, – odpovedám a opierajúc sa o rameno pani Schererovej, vstupujeme spolu do sály X venovanej expozícii Rembrandtových diel.

 – Ďakujem Vám veľmi pekne. Tu ma už môžete nechať. Obrazy si pozriem sám, – púšťam sa ramena pani Schererovej a urobím zopár krokov smerom k obrazom.

Tanec hrejivých lúčov slnka, prenikajúcich preskleným stropom a rozptýlených dubovou podlahou, necháva vyniknúť farbám Rembrandtových obrazov, rozvešaných po stenách sály X Berlínskej obrazovej galérie.

Jacob vs Angel

Blížiac sa k obrazu s biblickým motívom zápasu Jacoba s Anjelom, mi hlavou preblysnú otázky, stovky krát rozoberané s mojimi študentmi, ktoré pre mňa zostanú už navždy nezodpovedané:

‚Ako je možné, že Jacob fyzicky zápasí s duchovnou entitou, ktorá je nehmotná?‘

‚Prečo Anjel vôbec zápasí!?‘

‚Prečo je Anjel zobrazený ako niekto, kto Jacoba skôr ľutuje a chce mu pomôcť a nie ako zápasník, ktorý ho chce poraziť?‘

‚Tak teda Jacob, maj sa! Možno sa onedlho stretneme a moje otázky mi zodpovieš osobne,‘ pomyslím si, a smutne sa pousmejem, mávnuc rukou na znak pozdravu a rozlúčky zároveň.

Lieky prestávajú zaberať, bolesť v hrudníku ma kriví do prudkého predklonu a s dychom maratónca, ktorý práve dobehol, opierajúc sa pravou rukou o stenu galérie zašepkám pani Schererovej prosbu o stoličku skôr, ako sa zosypem na zem. O pár sekúnd sa už usádzam na stoličku, dvíhajúc pohľad k Anjelovi.

Dvíham hlavu a hľadiac do očí Anjela si v duchu pomyslím: ‚Je to od Teba fakt milé, že ma nechceš pustiť, ale ja už naozaj musím ísť...‘

Vzápätí sa mi rozmazáva zrak, začína sa mi točiť hlava, strácam orientáciu a zosúvam sa na zem. Ostré lúče slnka prenikajúce cez sklenený strop sály X mi oslepujú oči, ktoré už nedokážem zatvoriť.

– Pán profesor! Pán profesor! Preboha! Volajte záchranku do sály X! – registrujem zúfalý krik pani Schererovej, zvierajúcej v ľavej ruke vysielačku, a s pravou rukou chrániacou moju hlavu pred dopadom na dubovú podlahu galérie.

#

...ale ja to všetko vidím zhora, akoby som bol zavesený na rogale, alebo drone!

Takže je to tu! Okamžik, ktorý poznám z dokumentárnych filmov zaoberajúcich sa zážitkami z vytelesnenia, klinickej smrti a z „prechodu na druhú stranu“.

Príjemné na celej veci je, že už necítim absolútne žiadnu bolesť. Vlastne necítim si žiadne telesné orgány, podobne, ako keď v stave hlbokého sna padáte zo strmého zrazu, odrážajúc a obtierajúc sa o ostré skaly bez toho, aby ste sa zobudili.

#

........ zopár strán: Philadelphský experiment, Gallipoli incident, Tunguský metorit, Exodus, Mojžišov horiaci krík, Jacobov zápas s Anjelom, patriarcha Abrahám.......

#

Zasekol som sa pred obrazom jasného, bieleho svetla a trvá to už pridlho. Prechod cez biele svetlo sa nekoná a ja začínam byť trochu nervózny.

‚Dočkaj času, jak hus klasu, Hans!‘ hovorím si na odľahčenie v duchu.

Zo scény sa začína pozvoľne vynárať silueta hlavy, zozadu naďalej osvetľovaná jasným bielym svetlom, čo vyvoláva dojem svätožiary a zároveň znemožňuje rozpoznať črty tváre.

Príjemný, hlboký hlas mi rozhodným tónom oznamuje:

‚Hans! Vrátiš sa! Vrátiš sa a budeš písať! Budeš písať o tom, o čom sa ti bude snívať!'

‚...ááále, mne sa nikdy nič nesníva,‘ skúšam koktavo namietať v duchu. Nestihol som však ani pípnuť a svätožiarou obklopená silueta hlavy v okamihu mizne. Hrejivé biele svetlo sa mení na hmlu, z ktorej sa vynára pohľad na moje nevládne telo, obkolesené zborom gestikulujúcich záchranárov a zmätene pobehujúcimi zamestnancami galérie.

#

Nech už to dopadne akokoľvek, moja spanilá jazda dejinami ľudstva sa nenávratne skončila a s hrôzou sa pripravujem na návrat do svojej opotrebovanej telesnej schránky. Len pred týždňom som oslávil 60 rokov a teraz nehybne ležím na dubovej podlahe Berlínskej obrazovej galérie ako poleno.

Niečo je nesprávne. Ako je možné, že proroci Abrahám a Jacob, ktorých som počas virtuálnej leteckej show navštívil, sa bez kliník, sanatórií a geriatrií dožili takmer 200 rokov? O Mojžišovi sa dochované biblické písomnosti zmieňujú ako o prorokovi, ktorý neprešiel zážitkom smrti a vo veku 120 rokov bol vzatý na nebesia...

60 rokov, ktoré som stihol osláviť, vyznievajú ako paródia voči 950 rokom pra-, pra-, pra-..., -otca všetkých prorokov. Kým biblický Noe začal vo veku takmer 600 rokov na boží príkaz stavať archu, ja vo veku 60 rokov už naháňam anjelov...

#

Asistent – záchranár, rezignovane prekrýva bezduché telo plachtou, keď si zrazu všimne, že nebožtíkov hrudník sa pohol.

– Pán doktor, pán doktor! Profesor dýcha! Dýcha, veď sa len pozrite! – vykríkne záchranár víťazoslávne dvíhajúc pravú ruku nad hlavu, ako keď hokejový útočník strelí rozhodujúci gól.

Doktor, sediaci vedľa na lavičke, zmätene zasúva do vrecka svojho plášťa pero, ktoré si vybral na zaznamenanie presného času úmrtia.

Telo profesora, historika umenia Hansa Klugeho, leží na dubovej podlahe sály X Berlínskej obrazovej galérie bez známok života, zvalené na boku ako poleno.

...a doktor, bledý ako stena, s nemým úžasom sleduje, ako sa zrkadielko, ktoré priložil profesorovi pod nos, začína zahmlievať...


Kniha, pôvodný slovenský sci-fi thriller „Pilot 369“ vás unaví, pretože nezaspíte pokiaľ ju neprečítate celú. Už v predaji napr. v kníhkupectve Martinus.

      Je pokrvná línia Ježiša Krista skutočne prerušená? Čo spája incidenty lietadlových lodí Nimitz a T. Roosevelt, zdokumentované pilotmi najmodernejších bojových stíhačiek a oficiálne potvrdené Ministerstvom obrany USA s biblickými príbehmi starozákonných prorokov Israel-a (Jacoba) a Mojžiša?

      Biblický zápas proroka Jacoba (Israel-a) s Anjelom kanonizovali vo svojich svätých knihách židia, kresťania aj moslimovia. Bola to fikcia, alebo prvé zdokumentované blízke stretnutie tretieho druhu, zápas z ktorého zástupca ľudskej rasy – prorok Jacob vyšiel ako „víťaz“?

      Ako súvisí Exodus Izraelitov z Egypta s gravitačnými technológiami?

      V januári 2015 bol pozorovaný posádkou lietadlovej lode Theodore Roosevelt lietajúci objekt porušujúci všetky ľudstvu známe fyzikálne zákony, ktorý dostal označenie „Gimbal incident“.

      Ako dokázal taxikár z Marseille zalarmovať najutajenejšie oddelenie amerického Pentagónu?

      Kniha, pôvodný slovenský scifi thriller „Pilot 369“ detailne popisuje možný priebeh incidentov Nimitz, Gimbal a mnohých ďalších…

      „Pilot 369“ – kniha, pôvodný slovenský sci-fi triler.

      Video trailer ku knihe na YouTube kanály: Pilot 369Ukážky.

      Na stránkach knihy, sci-fi trileru Pilot 369 nájdete všetky odpovede na otázky súvisiace s gravitáciou a gravitačnými technológiami o ktorých ľudstvo už začína niečo tušiť, ale vôbec ich neovláda.

      Sci-fi triler, kniha Pilot 369 – napätie a strhujúca akcia od začiatku do konca – tip na originálny darček. Knihu, sci-fi thriller Pilot 369, hľadajte na pulte svojho kníhkupectva.

 

Pridať nový komentár

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
9
Počet nazbieraných
626

Pilot 369, pôvodný slovenský sci-fi triler – kniha aj pre tých, ktorí inak nečítajú.

Žiadna "vata". Zdokumentované fakty, napätie a plnokrvná strhujúca sci-fi akcia s gravitáciou v hlavnej úlohe.

Sci-fi thriller, kniha "Pilot 369", originálny darček.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť