1457
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2016/12/12963931_211771149213179_5032384931945127401_n.jpg
08.10.2013 - 09:41
43
493
4429

Stretnutie enigma jeseň 2013

Definitívne info

Dátum: 26.10.2013 !!!

Čas: 16:07

Miesto: Bratislava - môj návrh je Café merian - blízko Šafárikovho námestia. podrobnosti sú na ich stránke. Podľa mňa je tam príjemne. Len musím zistiť, či je tam miesta aj pre väčšiu skupinu ľudí.

Ta prosím, vyhraďte si tento čas v kalendáriku - teraz to už je naostro dátum.

Nejaká osoba by mohla teoreticky mať aj foťák, ale to nie je podmienka,

Nápady a návrhy, opäť do komentov. Díky.

Comments

Pridať nový komentár

Tešíme sa, že naša stránka spája ľudí obdarených talentom a chuťou deliť sa o svoje myšlienky a pocity s čitateľmi. A že sa v nich vytvoril pocit istej spolupatričnosti, dokonca vedúci až k nápadu zísť sa niekedy aj mimo monitorov. (To, že sa vás zišlo 6, je v dnešnej rozbehanej dobe úspech - poznám to sám z organizovania turistických podujatí). 

Predbežne dávam do pléna možnosť zorganizovať v lete 2014 znovu 2-3-dňové stretnutie na Revišti, s programom typu relax: táborák, reštaurácia hore bez (strechy), nenáročná pešia turistika, výjazdy do okolia na nezvyčajné miesta, ponocovanie, rafty na Hrone,...  príp. i milionárske zábavky typu: vyhliadkové lety superľahkým lietadlom (vyžrebovaný nešťastník), jazda na koni, ryžovanie zlata (v Revišti má tradíciu; ryžovacie missky zoženieme, vlastne prídu samé) a pod. "Romantika jak sviňa", povedal by Feri.

Návrh je len predbežný, závisí od rôznych premenných, väčšina z nich sa však dá ovplyvniť. Napíšte sem, čo si o tom myslíte, príp. navrhnite inú lokalitu, resp. program. Revište je však jeden čarovný kút Slovenska, genius loci (i grilované bravčové koleno) si podmaní každého, kto tam čo i raz zablúdi.

P.S. Tešíme sa na Adharin fotoriport zo stretnutia.

P.P.S. K tomu ryžovaniu zlata:

http://www.goldpanning.sk/idir/e-books/ako-sa-stat-zlatokopom.pdf

P.P.P.S. Co všechno vodnes čas:

http://www.enigma.sk/weblogy/vlado-preloznik/cesty/reviste-2011-stretnutie-blogerov

http://www.enigma.sk/weblogy/adhara/splavujete-rieky/stretnutie-blogerov-reviste-2011

http://www.enigma.sk/weblogy/uza/splavujete-rieky/stretnutie-blogerov-reviste-2011

http://www.enigma.sk/weblogy/mariamazuchova/splavujete-rieky/cajniky-reviste-2011

P.P.P.P.S. Kríženec eroplánu a helikoptéry je na konci tejto reportáže:

http://www.enigma.sk/weblogy/vlado-preloznik/cesty/jesen-2013-szaboova-skala

-vp-

Žeby som tam bola aj ja? Tiež sa priznávam, ale len tak potajme...

Fakt to nie je odtiaľ ďaleko - max. 5 minút, je to vlastne iba za zákrutou.

Počuj, však daj vedieť, kedy tam budeš a môžeme ťa prísť počkať. Trebárs pred tú Uk-čku. Hm?

V poriadku, čo tak pred vchodom do UK presne o 16:00? Ja v podstate môžem hocikedy, aj skôr, lebo cca od takej pol tretej už nebudem mať v Blave čo robiť, budem sa len tak flákať po uliciach. Ale ak by sa ozval niekto „viac postihnutý“ problémami s navigáciou, vezmite si na starosti radšej jeho, ja by som to snáď nejako našla, keď na to budem mať hodinu a pol! :-D

Viem, kde je rektorát UK, snáď sa odtiaľ do cieľa už nejako domotám. Ak ma neskolí súčasné nachladnutie. :-(

Ak si niekto netrúfa nájsť onú kaviareň po vlastnej osi, ponúkame s Ginosajim možnosť "hromadného presunu" spred Právnickej fakulty UK na Šafárikovom námestí. Myslím, že tú by mohol nájsť naozaj každý. Vyzerá takto:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/UK_budova.jpg

Budeme tam čakať zhruba od 15:50 do 16:00.

mňa to tentokrát naozaj veľmi zamrzelo, že som nemohol prísť, pretože som bol pevne rozhodnutý zúčastniť sa. Ale zasiahla vyššia moc. 

Deň pred stretnutím som musel absolvovať menší chirurgický zákrok a po ňom už sa mi veru do BA nedalo docestovať.

Veľmi rád by som sa však so svojimi obľúbenými blogermi stretol, takže sa teším na repete, na ktoré prídem, aj keby som na smrteľnej posteli mal ležať. :D

 

PS: A kto tvoril spomínanä šesticu? Ak to nie je tajomstvo, samozrejme. :-) 

Asi počítajú aj mňa, hoci som sa dovalil až po vyše štyroch hodinách na poslednú hodinku-dve, taký drobný neskorý príchod :-).

Nech sa vyjadria sami, ak to nechcú tajiť. :-) Alebo žeby som zverejnila tie fotky? :-) Ja za svoju maličkosť slávnostne vyhlasujem, že som bola. 

Ja sa tiež priznávam, že som bol. Vraj som to organizoval, tak neviem. Aj keď to bolo vcelku neorganizované

Revište mi ako lokalita veľmi vyhovuje, nakoľko sa moje bydlisko momentálne nachádza v jeho blízkosti. :-)

Fotoreport zo stretnutia ale bude musieť chvíľku počkať, lebo, ako som spomínala aj na stretnutí, sa sťahovaním fotiek je problém - chýba patričný káblik.

Netuším, ako sa tam dostanem, ale predbežny by som bol za.

Ešte doplním - ak sa rozhodnete pre Revište, môžeme zahrnúť do plánu aj výlet do blízkeho žiarskeho planetária. Môžem zabezpečiť VIP vstup. :-) Ale len ak to nebude v júni, vtedy je planetárium mimo prevádzky.

Oukej, už sa nám to blíži. Any problems s navigáciou?

váš výber ma ani netrápi :P 

Niet čo stratiť, a tým pádom ani získať pretože tu v podstate nič nie je. Asi toľko k tomu. 

Pekný večer :)
Ja

 

Je od teba milé, že nám želáš pekný večer. Ty sa maj tiež fajn.

Tak si sa mohol zapojiť do debaty a navrhnúť nejaký pekný pajzel :D A však prinajhoršom skočíme do tesca kúpiť nejakú plechovku :P

OKej no, čapujú tam Krušovice :D A stôl je asi rezervovaný. Asi, lebo čašníčka bola podľa mňa vcelku indiferentná a rozbila aj pohár pre istotu. Ale v sobotu tam je prázdno, takže už sa čaká iba na to, či dojdete/dojdeme, alebo akú výhovorku si vymyslíte.

Zdravím vás všetkých! Teší ma, že už sa to takto pekne všetko dohodlo a že aj účasť vyzerá pomerne lepšie než by si niektorí neprajníci želali ;)

Prvotný šok z výberu podniku už som prekonal, takže verím, že to bude zaujímavé a podnetné stretnutie. Môžem už len dúfať, že tam majú i pivo :D

To máš tak. Niekto stratí, niekto získa. Je to dôsledkom rozhodnutí.

Dnes to chceme ísť omrknúť naživo. Hádam fotky neklamú a bude to fajn. Teším sa na stretnutie. ;)

Nakoľko som neraz podobné stretnutie chcel zorganizovať i ja, rád by som sa ukázal a spoznal o nejakú tú tvár z našej enigmy naviac. Sľubovať to nesľubujem, ale malo by mi to vyjsť. Takže na 90% by som mal prísť aj ja. :-) 

Tvoja jasnosť je vítaná! A vítaná je aj tvoja sľubovaná iniciatíva s kontaktovaním blogerov, ktorí tu už až tak často nechodia.

Len dodatočne. To Cafe merian sa zdá byť pohodové! u mňa len plus.:)

Púsu, púsu!! :P XD 

V izolovanej spoločnosti si nie je veľmi z čoho vyberať...  

Ešte že sú tu hlavne romantickí básnici, no nie? ;)

Ja termín dodržím. Akurát ... hm, aby tam človek nebol sám ako kôl v plote. A čo sa týka toho miesta. Navrhujem nefajčiar a niekde kde je trošku kľudu aby sme mohli viesť aspoň akú takú diskusiu. Aj keď neviem ako sú na tom ostatný účastníci zájazdu...:)Ale nebránim sa aj iným návrhom.

Už som vynechal prvé kolo, tak na druhé chcem ísť.

Vyzerá to tak, že z toho nič nebude. Som strašne zvedavá, či sa stretnete :D

Ale noták, hádam mi neurobíte tú radosť aby som sa mohla zasmiať!

Ako zástupca všetkého, čo je zlé, Ja :P

A ak by predsa nikto neprišiel, tak si s Ginom dáme súkromné rande - no je tam toho.

Sa priznaj, že sa nám chceš zase vyhnúť. :-)

Blaváci, navhrujte podniky, ja sa tam nevyznám. Najlepšie niečo slušné a ľahko nájditeľné. :-)

Foťák by som teoreticky mohla mať aj ja, čo je výhoda - ako fotiaci človek sa preto nikdy neocitnem na fotke. :-)

Môžeš si overiť na internete, nájdeš ma aj na súpiske :-). Kolo mi začína zrovna o 15:00 a trvá obvykle 3-6 hodín. Ak skončím skôr, a ešte tam budete, tak sa možno zastavím.

Okej, podnik upresním - mám vyhlíadnuté podľa mňa príjemné miesto. Len musím zistiť, ako sa volá.

  Zrovna 26.10. mám ligu, takže mi to tentokrát znova nevychádza. Tak sa dobre bavte a ohovárajte len s mierou :-).

ja si, prosím, nejaký report zo stretnutia! alebo už bol a ušlo mi to ?! ;))

Stretnutie bolo, počet účastníkov sa napokon vyšplhal až na šesť, čo nie je také zlé (pri minulom stretku boli blogeri len štyria - pekne nám to stúpa :-)). Bolo fajn, posedeli sme si až do neskorého večera, poohovárali sme neprítomných - ale nie, veľmi sa neohováralo, len sme ich trochu spomínali. A reč sa, napodiv, vo veľkej miere točila okolo písania a publikovania!

stručne a jasne. 

nuž, moja chyba, že som neprišla.

nevadí, aspoň vám nabudúce budem môcť pozítivne zvýšiť počet :)

S miskami teda nie je problém, kto zabezpečí zlato?

 

Ja by som rád prišiel, ale bude závisieť od konkrétneho termínu. Na ten okrúhly zraz som sa tiež chystal (mám svedka!!!), ale termín sa na poslednú chvíľu zmenil, a už sa nedalo...

(Písal som o misskách, nie o miskách.) Hádam zoženieme i misky a ľudí, čo vedia ako na to. Je to len taká hra: vybavený gumákmi a kovbojským klobúkom si na brehu nonšalantne naberieš špeciálnou lopatkou na panvicu štrk, za zvukov cvakania fotoaparátov vojdeš do vody a tam budeš 10 minúť robiť predpísané rituálne pohyby, až kým Ti voda neodplaví všetok materiál. Po štyroch hodinách tejto načisto zbytočnej činnosti opláchneš panvicu a pôjdeš na pivo. Doma sa potom o Tebe rozchýri, že si zlatokop a že tie tri prstene na rukách máš určite z Hrona a Dunaja. 

Termín treba stanoviť aspoň pol roka vopred, aby človek mohol všetky neskoršie ponuky na zvolený víkend odbiť vetou: "Sorry, už niečo mám." Pre rodinu sa termín zapíše viditeľne do kalendára v kuchyni, a tak sa rodinné akcie (napr. zájazd na bicykloch do Turkménska) naplánujú na inokedy.

Prázdninová zostava by mala byť jasná už v apríli. Pomáha aj malá finančná záloha na akciu (osvedčilo sa mi pri plánovaní plavieb na lodiach).

Toto sú však len také nezáväzné úvahy. Ak do toho pôjdem, dostanete propozície akcie koncom marca. Zatiaľ vymýšľajte, čím by sa dal program obohatiť (Adharin nápad s planetáriom je zaujímavý - Žiar je od Revišťa na skok.) 

taká výborná spoločnosť, že ma o to viac mrzí, že som nebol. 

pevne verím, že sa to teda zopakuje, prinajmešnom v rovnako príjemnom duchu... Úsmiaty 

A ja priznávam celkom bez mučenia svoju osobu aj tri malé pivá :P

..priznávam i moju maličkosť a 6 malých pív (veľké nemali)

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
166
Počet nazbieraných
11, 421
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť