384
Kope vás múza

Odpočuté (2)

My sme svine!

Spolupracujeme už roky s istým (renomovaným) grafickým štúdiom, ktoré nám robí návrhy obálok. S času na čas nám odovzdajú faktúru za vykonanú prácu. Ako správni podnikatelia (aby sa učinilo zadosť orientálnym zvyklostiam), sa niekedy snažíme vyjednávať o cene. S takouto požiadavkou však obyčajne neuspejeme. Prečo? Na zamietnutie našej žiadosti používa majiteľ štúdia odzbrojujúcu vetu:
My sme svine!
Keď ju počujem, zasmejem sa, pokrčím plecami a šomrajúc si pod nos: "Svine jedny!" kráčam do banky faktúru uhradiť.

Využitie: Ak sa vám zdá, že protistrana vám chce zaplatiť za prácu menej, než si zaslúžite a chce, aby ste jej dali zľavu. Podmienka: O vaše služby musí byť záujem.

Poznámka: Vždy používajte množné číslo, dívajte sa klietom rovno do očí, smejte sa, pokrčte plecami, a potom šarmantne použite spomínaný výrok.

Comments

Pridať nový komentár

o citoslovce "kroch, kroch" či "kvik, kvik" (prípadne až zakrochkanie alebo zakvíkanie po vyslovení tejto vety) je dovolené? Alebo sa tým zmarí šarmantnosť vlastnej požiadavky?

... citoslovcia nie sú vhodné, výrok "My sme svine!" je síce podávaný s úsmevom, no de facto znamená: "O nejakej zľave nemôže byť ani reči, chlapče, to si píš!"

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
107
Počet nazbieraných
7, 309

Bývam pri Nitre na okraji strašidelného pohoria Tribeč. Som dlhoročný splavovač riek, jazier a morí. Okrem toho sem-tam vydávam knihy.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť