1384
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2016/12/12963931_211771149213179_5032384931945127401_n.jpg
24.06.2011 - 07:52
7
68
2082

Myšlienkové milovanie

To nie je ako to milovanie telesné, že sa vzdychne a ide sa ďalej. Telá sa prepletú, takmer nevediac ako, náhodne a živelne, to nie. Milovať sa myšlienkami nedá s každým, nedá všade a nedá sa to iba tak. Vlastne je to úplne vzácny jav. Na myšlienkové milovanie je potrebná jediná podstatná ingrediencia a tou je šialená, nespútaná láska, ktorá je spútaná. Spútaná je Vašou oddanosťou a tým, že nechcete druhej strane nikdy ublížiť. Je to ako zvláštny druh mágie, keď máte v sebe tú moc ale nechcete ju použiť s vedomím čo všetko dokáže. Nikdy nie je možné vypustiť tú beštiu naplno, lebo to môže mať nedozerné následky (zvyčajne aj máva). Myšlienkové milovanie je Proces úplne nezvratný, stály a jedinečný vo svojej podstate, pretože je možné tento stav dosiahnuť iba s jednou jedinou osobou v živote. Ak to raz skúsite s jedným, a nebodaj sa Vám to podarí úspešne, dosiahnete stav, v ktorom sa zaprisaháte že Vám ten druhý chutil takým spôsobom, že už nikdy nechcete ochutnať nikoho iného. Takto sa v každom ľudskom vedomí vytvorí blok, ktorý nikdy viac nedovolí sa milovať s niekým iným, a tak vám to s inými prestane chutiť. Myšlienkovo milovať sa dá nespočetne veľa krát na mnoho spôsobov, avšak dá sa to iba ak je prítomný jeden základný pilier: dôvera. Ako obranný mechanizmus tu funguje štít – štít s prazvláštnou príchuťou situácie keď máte na dosah to čo chcete, ale jednoducho si to nevezmete.

     Myslíte si, že ste sa už myšlienkovo milovali? S najväčšou pravdepodobnosťou ste sa iba šteklili, to je známy jav pri pokusoch o milovanie. Ale nijakovsky neviete ten pocit odlíšiť od pocitu šteklenia brucha pri koncerte, keď gitarista zahrá pekelne dobrý rif, alebo keď proste s niekým hovoríte a rozumiete si s ním veľmi, až tak že by ste mu zverili každé svoje tajomstvo. V bruchu vás šteklí a srdiečko ide vyskočiť z hrude, na jazyku už cítite sladkú pachuť. Avšak stále je to len pachuť, lebo v skutočnosti potenciálnemu nedovolíte do seba nikdy, prepytujem, „vniknúť“. Jedna i druhá strana sa cíti vystrašene – síce veľmi dobre, ale vystrašene a napokon stiahnu chvosty a utečú späť kamsi do tmavého lesa svojich vlastných presvedčení. Tak toto je iba myšlienkové šteklenie, kedy si myšlienky podávajú ruky, dvíhajú zrak, takmer sa dotknú celým telom, ale v jednom momente sa pokĺznu na vratkom povrchu ľudských pochybností. Pochybností o sebe samom, o tom druhom a o správnosti toho vetkého. A pochybnosti sú ako jed pre stretnutia myšlienok.

     Myšlienkové milovanie ako podivný a vzácny jav má pár svojich čŕt. Jednou z nich je to, že takmer nikdy sa nedá naplánovať. Ak by ste sa akokoľvek snažili, Jožkovia, Ferkovia, Anety a Laury. Pretože dobré veci prichádzajú tým, ktorí sa ich vedia dočkať. Pri milovaní myšlienok, tiež nie je potrebné pozerať na čas, lebo ten nie je presne vymedzený (ak by sa vám to raz náhodou stalo, že si uvedomíte že sa milujete myšlienkami, uvedomíte si že si nič iné neuvedomujete), a efekt je rovnaký pri polhodinovom ako pri minútovom akte. Ak poznáte obyčajné milovanie, s mnohými telesnými úskaliami, tak je len prirodzené, že si uvedomíte aj blahodarné účinky na vašu dušu. Tak ako vaše telo omladne, tak omladne a zveľadí sa aj vaša duša – samozrejme každé po svojom druhu milovania.

     A teraz k samotnému aktu. Aj myšlienkové milovanie si vyžaduje určité náležitosti a okolnosti. A náramne sa podobá na bežné milovanie. Napríklad predohra – tá tiež musí byť, bez nej to nejde. Pri myšlienkovom milovaní sa musíme obaja vyzliecť, vyzliekajú sa predsudky a nedôvera. Je priam žiaduce zahnať prvotný strach z toho, že nás druhá partner uvidí nahých v celej svojej „kráse“. Pretože ak sa to dostane až tak ďaleko, nahí budete obaja, a odtiaľ sú iba dve cesty. Prvá je cestou vpred v ústrety milovaniu samotnému, druhá je smerom vzad, do nedôvery a zastierania, ktorá sa už nikdy nemá šancu vrátiť do miesta odkiaľ utiekla. Po úspešnom absolvovaní vyzliekania, musíte byť úplne nahí! (zbavení všetkej nedôvery a predsudkov – preto je potrebné tomu dať všetok potrebný čas a nebyť netrpezlivý)

Potom nasledujú letmé myšlienkové dotyky, ktorými sa navodzuje správna atmosféra, a myšlienky sa zbližujú. Toto všetko ale nie je možné, ak si myšlienky a mysle nie sú dostatočne blízke. Ak sa vám darí, tak z letmých dotykov sa stávajú dlhšie, pevnejšie, až prechádzajú do myšlienkového zovretia, kedy sa už začína samotný akt. Ako prebieha ten, zistíte sami, no najčastejšie to vyzerá tak, že vaše myšlienky sa stretnú, ich odlišnosti sa vyrovnajú a prispôsobia, a zlejú do jedného tak, že nebude možné povedať, koho je ktorá časť myšlienkového zlepenca. Krútia sa okolo svojej osi, vťahujú sa do seba, ako ladný tanec v tranze. Myšlienkový tranz zlepenca môže trvať nekonečne dlho. Vtedy už necítite chvenie, viete že všetko je správne, všetko je tak ako má byť a vaše spojené mysle si tancujú a vám sa to páči. Mysle spojené milostným aktom, natoľko intímnym, že o tom nemajú potrebu rozprávať (čo je nakoniec aj účelom milovania), sa správajú ako spojené nádoby. Keď niečo chýba v jednej, druhá to pocíti a vyrovná hladinu, sú prepojené a informované o všetkom čo sa deje u druhého. Preto mysle ktoré sa už raz milovali, sa budú chcieť milovať často, nie však nepretržite, veď vedia, že všetkého veľa škodí. Myšlienkové milovanie pre vás môže zastaviť čas, nie je to však nevyhnutné, ak sa to stane berte to ako pridanú hodnotu. Myšlienkové milovanie môže vyústiť do myšlienkovej lásky, z tej už potom niet žiadnej možnosti na únik. Má naň nárok každý jeden človek, a je to tá najpríjemnejšia činnosť, ktorú môžete so svojím partnerom vykonávať.

     A ak si myslíte, že ste ešte niečo také nevideli, tak si spomeňte na nejakého starčeka držiaceho babičku za ruku (mohli by to byť manželia), prípadne si dajú letmý bozk, určite ich uvidíte s tajomným úsmevom.

Comments

Pridať nový komentár

Ach, pekné =) Najmä ten koniec so starčekom a babičkou...Dobre, že počúvaš svoje pocity "a teraz musím niečo napísať" a neberieš ohľad na spánok. =D

A v dobrom úmysle priložím aj trochu kritiky, aby sme neboli zaujatí:

...Myšlienky, mysle, myšlienkové... mnoho tých istých slov, čo je potom náročné na čítanie a pozornosť. (Buď to od nich trochu preriediť, alebo tam, kde sa to dá, vložiť radšej zámeno, alebo nahradiť iným slovom - napr. vnútorné, predstavy, idey - ak ti nie sú proti srsti.)

Aj to by šlo odľahčiť, ale to som vypľul tento text ráno o 5:30 - brať s rezervou

No niekedy keď dostanem taký pocit že a teraz musím niečo napísať

Waw, čítala som so zatajeným dychom a stotožňujem sa s "poznatkami" o tomto jave :)

Zdanlivo ťažko abstraktná téma je odľahčená akoby učebnicovým štýlom opisu, v ktorom cítim aj kúsok vtipu (...Preto mysle ktoré sa už raz milovali, sa budú chcieť milovať často, nie však nepretržite, veď vedia, že všetkého veľa škodí.). A oslovila ma tiež jednoduchá múdrosť tejto vety: Pretože dobré veci prichádzajú tým, ktorí sa ich vedia dočkať. Príjemné.

stotžnená s každým slovom, bodkou, čiarkou,medzerou .pripomenulo mi to, ako veľmi mi chýba myšlienkové milovanie

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
166
Počet nazbieraných
10, 519
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť