331
Cestovateľský blog

XII. Európsky festival kajakárskych a vodáckych filmov Tatranská Lomnica


Na oslavu prvého jarného dňa, ale i volieb prezidenta sa konala vo Vysokých Tatrách  prehliadka filmov, ktorých základným motívom bola tečúca voda. Na plátne pribudlo adrenalínu - niektorí borci skáču, sediac v kajaku aj 20-metrové vodopády.
Hlavnú cenu festivalu získal film Jaroslava Fraňa, alias Frankieho o splavovaní balkánskych riek. Okrem slávy mu patrí aj novinka r. 2009 firmy Gumotex - nafukovací čln Eagle.


Bryan, majiteľ firmy Paddler, hlavný organizátor podujatia.


V útulnom interiéri hotela Morava sa zišlo niekoľko desiatok divákov, ktorí sledovali dvojdňový maratón filmov z celého sveta so živým záujmom.


Pre malých vodákov, ktorých bolo v hoteli neúrekom bol pripravený zaujímavý
program v hoteli i na snehu.


Napriek prvému jarnému dňu vonku nekvitli stromy, nelietali lastovičky, iba slnko bolo na poludnie žiarivé a teplé, ako v Karibiku. Najmä na Skalnatom plese.


Z mrakov sa vynára Jeho Veličenstvo Lomnický štít.


Slnko, čaj s rumom, lyže, lanovky, lavíny, relax, šport, radosť, ...  skrátka paráda. 
(CLICKNI NA FOTO A VYCHUTNÁVAJ.)


Detto na Štrbskom plese. 


Len víchricou poničené tatranské smreky nás trochu prinútili zamyslieť sa nad životom ... a jeho tienisté stránky brať ako jeho súčasť. Ako by nám hovorili: "Nebojte sa o nás, ľudkovia, o 50 rokov to tu bude znova zelené, ... len škoda, že vy to už neuvidíte, ľudkovia".

*******************************************************

Viac na www.paddler.sk

O rok príďte aj vy. A zoberte aj deti. 

Comments

Pridať nový komentár

Vlado, vďaka za článoček o podujatí. Vďaka všetkým, čo ste na akcii boli a aj tým, čo ste ju morálne a duchovne podporili. Ako organizátor vstupujem do každého roku festivalu s veľkou neznámou, teraz keď je po akcii, tak som rád, že všetko sa podarilo. Vďaka všetkým, čo ste boli, bez vás by to nemalo tú správnu šťavu. ...filmujte a tešte sa!

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
107
Počet nazbieraných
6, 824

Bývam pri Nitre na okraji strašidelného pohoria Tribeč. Som dlhoročný splavovač riek, jazier a morí. Okrem toho sem-tam vydávam knihy.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť