2634
Cestovateľský blog
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/04/unnamed-1.jpg
23.04.2017 - 15:51
2
49
1956

Bali nie je len o plážach, krása vnútrozemia vás pohltí

Rozsiahle ryžové polia sú nenahraditeľnou ozdobou Bali, a to predovšetkým mestečka Ubud. Stačí,ak sa prejdete po okolí, nájdete ich všade. Pohľad na ne vám občas až vypaľuje oči, také sú zelené :-).
 
Tegalalang rice fields (Tegalalang ryžové polia)
Prísť sa pozrieť na tieto ryžové polia stojí naozaj za to. Veď posúďte sami :-).
 
Akonáhle pri poliach odparkujete motorku, okolo vás sa objavia dedinčania, ktorí sú veľmi ochotní sa s vami odfotiť. Avšak nečakajte, že to bude zadarmo. Vypýtajú si od vás peniaze. Je na vás, koľko im dáte. Áno, niektorí Balijčania sa živia aj takto :-).
 
Mali sme v pláne prejsť sa po poliach sami, ale jeden milý dedinčan za nami dobehol a začal nám ukazovať pekné miesta, rastliny a vysvetľoval nám, ako sa pestuje ryža. Pýtali sme sa ho, či na Bali žijú hady. Ubezpečil nás, že nie. Avšak hneď na druhý deň sme sa presvedčili o opaku... Práve sme sa motorkou viezli do mesta na večeru, keď sa pred nami objavil dvojmetrový had. Bol roztiahnutý pozdĺž celej cesty, preto sme museli čakať, pokým nám uvoľní trasu :-). Spôsobil menšiu zápchu, ale pohľad na neho stál za to :-). 
 
Prechádzka to bola veľmi príjemná a trvala takmer dve hodiny. Na záver sme sa usadili v peknej kaviarničke s výhľadom na polia.  
 
 
Campuhan Ridge Walk
V Ubude si môžete spraviť aj nenáročnú, trojkilometrovú prechádzku v prírode, tzv. Camphuhan Ridge Walk. Je zadarmo, terén je jednoduchý a prostredie pokojné. 
 
Picture
 
Na konci cesty nájdete kaviareň Karsa Kafe, kde zavíta každý, kto sa vydal na túto prechádzku. Výhľad je nádherný. 
 
 
Elephant Cave (Goa Gajah)
V Ubude môžete navšíviť aj tzv. Sloniu jaskyňu. Vstupné je 15 000 IDR (asi 1 euro). Opäť vám pred vchodom previažu okolo pása šatku - tentokrát dokonca aj mužom. 
 
 
Jaskyňa je otvorená do 17:00, ideálne je prísť po 15-tej. Vtedy tu už nie je veľa turistov. Nám trvala návšteva dve hodinky. Toto miesto sa síce volá jaskyňa, no je tu toho omnoho viac :-).
Už sme zvyknutí na to, že pri návšteve hlavných atrakcií si ľudia pýtajú veľakrát peniaze navyše. Stalo sa nám to aj tu. Jeden starší Balijčan nám kýval už z diaľky. Ukázal nám ďakovnú modlitbu hinduistov a pýtal od nás za to peniaze :-). Tiež keď sme prechádzali dolu smerom k rieke, zjavil sa tu ďalší domorodec, ktorý si pýtal 20 000 IDR (1,50 eur) za to, že si ju môžeme pozrieť. Týmto ľuďom peniaze nedávajte, pokúšajú sa  zarobiť si na turistoch.  
 
 
Ubud je prekrásne mesto, špeciálne v tomto pokojnom období, kedy ešte len začína sezóna. Pobudli sme tu 9 dní .. je čas ísť ďalej :-). Keďže taxíky sú tu dosť drahé, rozhodli sme sa nechať si väčšinu batožiny v Guesthouse v Ubude, kde sme boli ubytovaní. Od majiteľa sme si požičali motorku na niekoľko dní a s jedným batohom sme  sa vybrali hľadať ďalšie krásne miesta :-).
 
Jazero Budugul
Rozhodli sme sa pozrieť si okolie jazera Budugul, ktoré je situované uprostred hôr, vo výške 1500 metrov nad morom. Ani sa nám veriť nechcelo, že sme stále na Bali. Po dlhej dobe sme oprášili dlhé nohavice a mikiny :-). Predsalen, dostali sme sa do hôr, tu slnko nepáli. 
 
Po desiatich dňoch v centre Bali nám začína chýbať slniečko a more, preto sa vydávame opäť na cestu, tentokrát smerom do Loviny na sever Bali :-). 
 
Viac článkov o našich cestách nájdete na: www.zipodlaseba.weebly.com
Tešíme sa na Vašu návštevu:).
 
Pridal/a Jarka dňa 23.04.2017 - 15:51

Comments

Pridať nový komentár

Vitajte na Enigma! Vaše exotické obrázky a zasvätené texty z ciest budú určite obohatením našich blogov a inšpiráciou pre čitateľov. Sú dôkazom, že sny sa dajú a majú plniť.
Ďakujeme krásne Vladko! Sme radi a dúfame, že naše cestopisy budú skutočne inšpiráciou pre mnohých ľudí... Cestovanie je proste dar!:).

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
3
Počet nazbieraných
116
O našich cestách si môžete prečítať tu: www.zipodlaseba.weebly.com. Sme šťastní a optimistickí ľudia. Nemáme radi stereotyp a jednotvárnosť. Volíme si život zaujímavý, dobrodružný a vášnivý. Spája nás láska k cestovaniu. Plníme si sny a žijeme život, ktorý stojí za to!
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť