2636
Cestovateľský blog
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/04/unnamed-1.jpg
27.04.2017 - 20:45
2
47
1885

Náš top zážitok z Filipín

Ak sa vyberiete na Filipíny, neváhajte ani minútu a hneď si utekajte do najbližšieho obchodu požičať výstroj na šnorchlovanie (pokiaľ ste si teda nepriniesli vlastnú). Bude to pravdepodobne váš najkrajší zážitok z týchto ostrovov. Pre nás jednoznačne bol! 

Na Filipínach budete mať problém s hľadaním širokých, upravených, piesočnatých pláží s bezproblémovým vstupom do vody. Pláže sú väčšinou úzke a štrkovité. Keď vstupujete do vody, dajte si pozor, pretože sú tu kamene a medzi nimi poskrývaní ježkovia. Preto nie sú tieto ostrovy ideálne na plávanie, "čvachtanie" a opaľovanie sa. Väčšina turistov sem príde práve za účelom šnorchlovania a potápania sa. 
Morské dno je neuveriteľne pestré, a keďže sme chceli mať pamiatku na naše podmorské objavovanie, požičali sme si podvodnú kameru. 

Jedným slovom... NÁDHERA! Čo poviete? :-).

Dostali sme samozrejme chuť aj na kúpanie a slnenie sa, rozhodli sme sa preto preskúmať aj ďalšie pláže v okolí. Naše  zistenie už poznáte... takmer žiadna pláž vhodná na takéto aktivity :-). 
 
 
Hľadali sme až do večera. Síce sme sa neokúpali, ale videli sme pekné zákutia a prekrásny západ slnka. 
My sme to však nevzdali a na druhý deň sme opäť sadli na motorku!
 
Deti loviace ryby. Ich prvá reakcia, keď nás uvideli: "Give me money!" Žobrú veľakrát už len z pasie a zo zvyku...:-).
Kto hľadá, nájde! Objavili sme privátnu pláž, kam si chodia filipínske rodinky cez víkendy oddýchnuť. Prenajmú si na celý deň malú chatku, prinesú si sem svoje jedlo a celý deň relaxujú, rozprávajú sa, jedia, a sem-tam aj vojdú do vody (ale výlučne na miesta, kde je chládok). Neznesú, keď na nich svieti slnko. Nechcú sa totiž opáliť. Filipínske ženy túžia byť biele a aj akákoľvek kozmetika v obchodoch je tu len s bieliacimi účinkami! Po uliciach kráčajú s dáždnikmi, alebo si zakrývajú tvár knihou či zošitom. Väčšinou nosia dlhé nohavice (v tom teple!!). A muži... tí si cez hlavu prevesia uterák :-).
Zaujímalo nás aj vnútrozemie ostrova Cebu. Konečne sa to tu začalo zelenať (pri pobreží je takmer všetko vysušené!). 
 
Nadišiel deň odchodu. Vzali sme si filipínsky taxi - trojkolku, a dopravili sme sa do centra Moalboal. Tu sme si počkali na autobus (chodí každých cca 20 minút), ktorý nás vzal do hlavného mesta - Cebu. Na jednu noc sme sa ubytovali v hoteli hneď pri autobusovej stanici. Našu návštevu ostrova Cebu sme zakončili kávičkou v centre mesta:-).
 
Ak si spomínate, v predchádzajúcom článku sme písali o tom, že sme takmer nestihli lietadlo na Filipíny, pretože od nás vyžadovali spiatočnú letenku z krajiny. Situácia sa zopakovala... 
Na letisko sme prišli v dvojhodinovom predstihu, pokojne sme odovzdali batožinu, a ešte sme si sadli do kaviarne. 45 minút pred odletom sme zamierili k bráne. Avšak tu nás stopli a žiadali od nás letiskový poplatok v prepočte 15 EUR/osoba! Tak s takýmto niečím sme sa takisto ešte nikdy nestretli... Peniaze sme pri sebe nemali v hotovosti už žiadne a kartou sa platiť nedalo. Preto sme sa museli otočiť a vrátiť sa úplne na začiatok letiska k bankomatom. Boli tu tri... myslíte, že niektorý z nich fungoval? Nie :-). Utekali sme teda za pracovníčkou na informácie a poprosili ju, nech nás zavedie k najbližšiemu funknčnému bankomatu na letisku. Taký sa tu ale nenachádzal. Zaviedla nás až do akejsi budovy vzdialenej 500 metrov od letiska. To ale pre nás znamenalo opätovný check-in! Len tak-tak sme to stihli... našťastie let mal meškanie 20 minút. Ak sa teda rozhodnete poletieť na Filipíny, nezabudnite si dopredu zakúpiť aj spiatočný let a pri odlete majte so sebou potrebnú hotovosť, dosť vám to uľahčí cestovanie :-).
 
S jedným prestupom v Kuala Lumpur sme sa dostali naspäť do Bangkoku, odkiaľ letíme po 11 týždňoch späť na Slovensko. Posledný deň v hlavnom meste Thajska sme si ešte poriadne užili. O posledných hodinách v Ázii vás informujeme v ďalšom článku! :-).
 
Všetky článku o našich cestách nájdete na našom blogu: www.zipodlaseba.weebly.com. Tešíme sa na Vašu návštevu :).
Pridal/a Jarka dňa 27.04.2017 - 20:45

Comments

Pridať nový komentár

Ahoj. A čo tak Vietnam? Neuvažovali ste o ňom?
Ahoj, jasné, uvažovali veľakrát. Keď budeme nabudúce plánovať cestu do Ázie, určite ho zvážime:).

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
3
Počet nazbieraných
116
O našich cestách si môžete prečítať tu: www.zipodlaseba.weebly.com. Sme šťastní a optimistickí ľudia. Nemáme radi stereotyp a jednotvárnosť. Volíme si život zaujímavý, dobrodružný a vášnivý. Spája nás láska k cestovaniu. Plníme si sny a žijeme život, ktorý stojí za to!
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť