383
Kope vás múza

Odpočuté (0)

"Myslím, teda som", "Učiť sa, učiť sa, učiť sa", "Kocky sú hodené"... - okrídlené vety vyslovené kedysi známymi osobnosťami pozná (a niekedy i používa) takmer každý. Sú súčasťou slovnej zásoby miliónov ľudí na celom svete.

Moja nová rubrika Odpočuté sa tiež bude venovať výrokom, bonmotom, sentenciám; na rozdiel od predošlých boli však prednesené ľuďmi, ktorých väčšinou pozná len najbližšie okolie či neznámymi človiečikmi "z ulice". Niektoré som počul na vlastné uši, iné poznám z rozprávania priateľov, médií, anekdot, kníh...

Mnohé z nich používam v okruhu zasvätených osôb, pretože sa skvelo hodia na bežné či nezvyklé situácie, v ktorých sa spolu ocitneme. Reakcie okolia sú často zábavné, neadekvátne, rozpačité, čo v nás - zasvätencoch - upevňuje pocity spolupatričnosti, vyvoláva kolektívne veselie a zlepšuje náladu.

Chcem, aby ste medzi ľudí poučených a znalých (čo je terminus technicus  z právnickej hantýrky) patrili aj vy, návštevníci tejto stránky. 

Štruktúra príspevkov bude rovnaká:
- dozviete sa, v akej situácii a od koho bol výrok odpočutý
- v akých životných situáciách sa dá použiť
- občas vás upozorním aj na možné riziká použitia výroku pre jeho pôvodcu (od klopkania si na čelo až po lynčovanie)

Frekvencia príspevkov: cca 10 dní, až do vyčerpania (zásob)

Komentáre: ak pridáte pod príspevky aj vami odpočuté "hlášky", potešíte tým čitateľov. 

 

Comments

Pridať nový komentár

To bude niečo ako tie mottá, čo sa objavujú v záhlaví stránky? Tak to by bolo fajn. Už viackrát som si povzdychla, že sa k tým citátikom nedali písať komentáre...

Tak na toto sa veľmi teším. Budem za iniciatívneho debila, ak mám návrh, či by  sa teoreticky nemohla vytvoriť samostatná rubrika "bonmoty", resp. "odpočuté" - tak ako sú dve rubriky "Kope Vás múza" a "Cesty/rieky"? Aby mohli pridávať postrehy ostatní pod svojim menom.

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
107
Počet nazbieraných
6, 824

Bývam pri Nitre na okraji strašidelného pohoria Tribeč. Som dlhoročný splavovač riek, jazier a morí. Okrem toho sem-tam vydávam knihy.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť