2888
Kope vás múza

Moja umelecká stránka

Denníky samoty

Kapitola 3 ,,moja umelecká stránka"

Život o samote 

Samota je veľmi návyková ako si na ňu zvykneš stratíš pojem o čase a o reálnom deje.

Mňa samota veľa naučila dala mi niečo čo mi nedal nikto z členov rodiny, príbuzných, učiteľov alebo kamarátov.

Nové veci sa majú skúšať počas samoty som sa toho veľa naučil. Začal som sa venovať spevu, dabingu filmov, herectvu, písaniu príbehov, úprava a strih videí. Môj život je vcelku zaujímavý nemám vôbec žiadnych kamarátov a dokážem bez toho existovať. Nemám už silu a energiu udržiavať kontakty s toxickými a bezcennými ľuďmi. 

 

Spev

Prvé začiatky amatérskeho spevu som začal predvádzať už ako malý kid. Neskutočné mňa to bavilo a napĺňalo energiou. Keď som mal približne 8 rokov spieval som úplne jednoduché žánre či už z oblasti popu, ľudové piesne alebo niečo zo slovenskej a českej scény. Keď som mal 14 až 15 začal som si spievať sám pre seba americký pop novodobý hity ktoré aktuálne frčali roky 2014-2016. V roku 2015 som zistil moje limity mojich hlasiviek, zistil som ,že nedokážem vytiahnuť vôbec výšky. Od spevu mňa to samozrejme neodradilo.

2021 Teraz mám 19 rokov spevu sa už venujem omnoho viac. Asi si poviete čo sa stalo, že som sa začal venovať práve spevu? No odpoveď je vcelku jednoduchá aktuálne tu prebieha COVID-19 pandémia všetko je zavreté život sa zmenil o 360° stupňov. Tak keď som bol celé celé dni doma tak som si našiel nové koníčky ktoré mňa bavia a napĺňajú. Našiel som si doučovanie na spev a môžem s čistým svedomím povedať že s pomocou Pani profesorky T. som sa v speve veľmi posunul. Zistil som že celý čas som spieval zle mal som začať už omnoho skôr. Začať spievať najprv Česko-slovenskú scénu a už keď sa naučím dokonale spievať po slovensky a česky potom skúsiť spievať po anglicky.



Dabing

Začal by som s dabingom už oveľa skôr len som nemal takých ľudí okolo seba ktorých by to bavilo. Dostal som vždy nálepku ,,Veď ty nie si herec nemáš peniaze na to, ráčkuješ, nemáš prachy na to, si škaredý a jeblý príliš na to" Tak som sa naštval a povedal som si ,,Áno nemám na to? Dokážem každému jednému, že sa vo mne mýli"

Začalo sa to úplne prirodzene u mňa. Ľudí si pamätám podľa hlasu. Už ako 14 ročný som zisťoval pomocou stránky ,,Dabingforum" dabérov a dabérky ktorí dabujú také a také postavy. Veľmi obdivujem ľudí ktorí dokážu meniť hlas a artikulovať s ním. Už ako malý som vedel že mám v sebe niečo čo každý nemá. Každý mňa odsúdil len kvôli tomu že som iný bavia mňa reálne úplne iné koníčky ako mojich rovesníkov.

Bolo veľmi ťažké nájsť ľudí ktorí sa venujú dabingu aktívne, ale podarilo sa až keď som prišiel na strednú objavil som v sebe odhodlanie a úsilie ísť do ,,herectva" naplno v máji 2021 som oslovil pani profesorku T.. A spoločne sme riešili moju herecko - dabérskú stránku na čo mám nadanie a čomu sa musím aktuálne radšej vyhnúť. Našiel som aj učiteľa na dabing Jakub Němčok pomáha mi v oblasti motivácie a hereckých prvkov čo môžem vylepšiť alebo zmeniť. Natrafil som na neho úplnou náhodou jeho hlas som počul vo viacerých seriálov a filmoch. Našiel som na Dabingfore čo všetko daboval. Rozhodol som sa mu napísať či by bol ochotný mi poradiť v pár veciach ohľadom herectva a dabingu. Máme jednu vec spoločnú obidvaja máme vyštudovanú takú školu ktorá nemá s herectvom nič spoločné. Žijem si svoj veľký sen vždy som v kútiku duše dúfal, že mám aspoň na niečo nadanie. 



Herectvo ako celok

Prednedávnom cca. jún 2021 som sa dozvedel že nie som jediný koho baví herectvo v rodine. Môj pradedo sa venoval herectvu aktívne, bol veľký divadelník vystupoval stále v divadlách chodieval na nácviky a konkurzy. Je to pre mňa obrovská motivácia pokračovať ďalej a snažiť sa viac a viac. Nebudem víťaz vtedy keď získam to čo chcem v hereckej kariére dosiahnuť, ale budem víťaz vtedy keď sa postavím a vstanem po kazdučkej rane ktorú mi osud pri koníčku herectva dá. Rana myslené tak že ma nezoberie porota do filmu, seriálu alebo do divadla keď pokazím casting, alebo keď mi niečo nepôjde zle zahraná rola. Nebude to zlyhanie bude to lekcia. Zlyhania neexistujú existuje iba lekcia a poučenie čo môžem zlepšiť.

Pridať nový komentár

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
5
Počet nazbieraných
246

Mám 21 rokov venujem sa písaniu príbehov a citátov vo voľnom čase jazdím na bicykli von a popri tom fotím krásy prírody

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť