1015
Kope vás múza
11.08.2008 - 21:57
11
153
1909

Hviezda na nebi

Chcela by som byť hviezdou na nebi

a žiariť za pokojných letných nocí

pozerať sa z výšky na ľudí

a usmievať sa nad ich starosťami

a necítiť nič, nemyslieť na nič

len pozorovať a s úsmevom hľadieť

ako prežívajú svoj smútok

ktorý neznamená nič vo večnosti

nemyslieť na nič

len hľadieť a žiariť na nebi

medzi ostatnými hviezdami

nemusieť sa trápiť nad ničím

len žiariť...

 

 

Comments

Pridať nový komentár

Chcel by som byť Mesiac nočnej oblohy. Strážil by som všetky žiarivé hviezdy. Chcel by som byť súčasťou nočnej nádhery. Tá myšlienka niekde za dušou mi hniezdi. Neviem však, či samému nebolo by mi smutno. Viem hviezd je nespočetne veľa. Ale ktorá... Ktorá by za druha Mesiac chcela. Ja ale pevne rozhodnutý som, že chcem byť striebristým Mesiacom. A ak by som predsa len bol sám, aj tak sa o hviezdy postarám. A to najdôležitejšie, prečo Mesiacom byť chcem, je z neba hľadať tú, ktorú milovať vrúcne smiem. PS: Keď som čítal tú tvoju, okamžite som v hlave dokončil túto svoju. :D
Ja som len rada, ze som poskytla namet:-) Paci sa mi ako spajas hviezdu s tou, ktoru chces milovat... Tuzba po laske a zmierenie sa so samotou... Pekna basnicka
som rada, ze tu mas nieco nove....no idem ta zvozit pod ciernu zem ;) je to pekneee.mozno je tam na moj vkus vela tych "a" ale inak sa mi to paci, aj ja som nieco podobne napisala o hviezdach.pride mi to vsak dost smutne...ale vacsina basniciek takych je. len tak dalej! drzme sa mojho hesla - nech nas muza kope :))
Hi hi, este ze to fakt nebolo zvozenie pod ciernu zem, lebo by som sa uz nevyhrabala:-) No, to bola len taka myslienka. takze to fakt nema formu basne ale co uz:-) napisala som to tak ako som to v tej momentalnej chvili citila, a tie acka, hm, dotvaraju tu momentalnu chvilu:-) a smutne, no dufam, ze niekedy napisem aj cosi vesele:-) Tak teda, nech nas muza kope!:-)
Aj na buduce. Mozno ze to uz bude cosi uplne vesele. :D
kamka,ale ja som nenapisala ze to nie je basen...mne sa to pacilo....a mozno prave preto ze to je smutne...citala som to este par krat...je to pekne :) hlavne nestracaj chut do pisania :))) nech nas muza kope :)
ja viem ze si to nenapisala:-) to si ja myslim:-) a som rada ze sa ti to paci.... dakujem:-)
nemas za co dakovat, vedela som ze z teba raz nieco bude :)

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
4
Počet nazbieraných
458
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť