Ivan,

pripomenul si mi nostalgicky naše dávnejšie splavy Starej Nitry, netušil som, že sa ešte nájde niekto, kto túto zabudnutú riečku splavuje.

Naše splavy však boli letné, a tak sme plávali medzi leknami, trstinou a kobercami plávajúcich rastlín. Koryto nebolo nikde tak zarastené, aby sme museli vystúpiť z lode. Sem-tam sa vyskytol však padnutý strom, ktorý sme museli zdolať. Ináč - ako aj ty píšeš, samá romantika mimo civilizácie.

Podobná romantická riečka, len trochu širšia, kľukatiaca sa medzi lesíkmi a poliami okolo Sládkovičova je Čierna voda. Je na nej 9 splavných hatiek a vodáka na nej tiež ťažko stretneš.

HRON za vyššej vody - to je iný level. To, čo za normálneho stavu vnímame ako zábavu na vlnách, sa mení na nebezpečný živel, ktorý Ti môže siahnuť aj na život. Nízka teplota vody robí tiež svoje - pri prevrátení môže aj skúsenému plavcovi vyraziť dych a nemusí sa z vody živý dostať. Preto máte môj obdiv, že ste bez úhony zdolali spomínanú kombináciu vysokej vody a nízkej teploty. Je to naozaj len pre skúsených riečnych vlkov ...  nič pre začiatočníkov.

Vlado