3039
Panna Mária, mŕtvy J. Kristus, Mária Magdaléna
Kope vás múza
05.03.2024 - 04:39
0
8
26

Časová porucha

Časová porucha

(Pilot 369 - trailer; sci-fi triler už v predaji

Potom, ako bol predposledný prorok z Abrahámovej pokrvnej línie [1], Ježiš Kristus, na základe rozsudku rímskeho prefekta Piláta Pontského, popravený na kríži, musela jeho jediná ženská spoločníčka, Mária Magdaléna, opustiť spolu s niekoľkými ďalšími súputnikmi Judeu [2].

Mária Magdaléna pri nohách mŕtveho Ježiša Krista

Mária Magdaléna pri nohách mŕtveho Ježiša Krista, ktorého v náručí drží Panna Mária.

Na silne poškodenej lodi vyplávala smerom na západ, krížom cez Stredozemné more, za novým životom.

Jej lodi sa po strastiplnej ceste podarilo pristáť, a Mária sa usadila na juhu vznikajúceho Francúzskeho kráľovstva, v dnešnom Provensálsku, neďaleko mesta Marseille.

Posledná inteligentná živá bytosť, prorok z Abrahámovej pokrvnej línie, ktorého vedomie bolo schopné komunikovať s bohom, bol Mohamed. Všetci Mohamedovi priami potomkovia zomreli a pokrvná línia prorokov na planéte Zem bola s veľkou pravdepodobnosťou definitívne prerušená.

[1] Abrahám, označovaný moslimami ako Ibrahim, bol patriarcha a prorok, ktorý žil v období 2150-1975 pr.n.l.. Za svojho praotca ho uznávajú stúpenci troch hlavných svetových náboženstiev: židia, kresťania aj moslimovia. Mnohí potomkovia z Abrahámovej pokrvnej línie mali prorocké schopnosti, t.j. vedeli predpovedať budúcnosť, dokázali komunikovať s bohom, a mali aj iné nadprirodzené schopnosti.

[2] Judea bola v rokoch 6-132 n.l. rímska provincia rozprestierajúca sa medzi Mŕtvym morom a Stredozemným morom.

#

Píše sa rok 1998. Uplynulo takmer 1400 rokov od smrti proroka Mohameda a takmer 2000 rokov od smrti proroka Ježiša a jeho spoločníčky, Márie Magdalény.

Technológia skenovania bioradiácie, ktorú používa vesmírna civilizácia Reticuli na detekovanie prítomnosti inteligentného života na sledovanej planéte, bola pred päťdesiatimi rokmi doplnená novým technologickým prvkom TDD [3], ktorý je schopný detekovať časové poruchy indukované vedomím inteligentného jedinca.

V snahe zachytiť akýkoľvek náznak Abrahámovej pokrvnej línie prorokov testuje Reticuli, od roku 1948 pozemského času, jeden z prvých prototypov TDD na svojej podpovrchovej základni Delporte, ktorá sa nachádza na odvrátenej strane Mesiaca, prirodzeného satelitu obiehajúceho planétu Zem.

            20. decembra 1988 pozemského letopočtu zaregistroval testovaný TDD modul na základni Delporte trojsekundový extrémne silný signál časovej poruchy v oblasti neďaleko Francúzskeho mesta Marseille...

[3] TDD = Time Disturbance Detector = Detektor časových porúch

Janet

jakyňa - svätyňa Márie Magdalény

Nedeľa, 20. december 1988, jaskyňa - svätyňa Márie Magdalény, La Sainte Baume, Francúzsko.

Do prúteného koša v jaskynnom výklenku, prístupnom z hornej podesty kamenného schodišťa, vhadzujú záujemcovia lístočky s prianiami a želaniami adresovanými Márii Magdaléne, ktorej je jaskyňa, v skalnatom masíve neďaleko francúzskeho La Sainte Baume, zasvätená.

            Utrápená žena v stredných rokoch, s čiernymi okuliarmi na vyplakaných očiach pobozká lístoček s textom: „Svätá Mária, ochraňuj prosím môjho syna Cédrica pred manželovým osudom,‘ ktorý vzápätí vhadzuje k ostatným lístočkom v koši a otáča sa k, netrpezlivo prešľapujúcemu, teenagerovi za svojím chrbtom.

            Bystrý Cédric spozornie potom, ako pohľadom zachytí svoju mamku, Claudiu, otáčať sa smerom k nemu.

‚Urobím jej radosť,‘ hovorí si Cédric v duchu. Pokľakne, prežehná sa a skláňa hlavu pred jaskynným výklenkom, v ktorom Mária Magdaléna trávila svoje posledné dni.

– To vážne? Alebo si zo mňa robíš len srandu, Cédric? – skladá z očí okuliare Claudia, utierajúc si slzy cez ktoré jej šťastný úsmev vyhladzuje vrásky uštedrené osudom.

– Mami, veď som chodil na náboženstvo, tak nerob scény, viem čo sa má robiť v jaskyni, – odvrkne Cédric milovanej mamke, nedávajúc pritom na sebe poznať radosť z toho, ako ju potešil.

– No, ale už by sme fakt mohli ísť. Veď sa len pozri dole na Janet. Už tam robí mlynské kolá, – ukazuje Cédric rukou smerom k vstupu do svätyne, kde 5-ročná sesternica Janet zabáva prichádzajúcich veriacich. Snažiac sa chytiť rytmus orgánovej hudby, do ktorej jej zapadajú aj mlynské kolá, vyvoláva úsmevy na vážnych tvárach pútnikov smerujúcich do jaskyne pokloniť sa Márii Magdaléne.

Vstup do jaskyne Márie Magdalény

– Preboha, – zhíkne Claudia a spolu s Cédricom vybiehajú zo svätyne ťahajúc so sebou roztancovanú Janet.

– Mami, mami, super tam hrajú a Claudia mi nechce dovoliť tancovať, – pribieha roztancovaná Janet k svojej mamke, Juliet, ktorá si na lavičke, pred vstupom do svätyne, vychutnáva posledné lúče zubatého decembrového slnka.

#

Claudiin manžel a Cédricov otec zahynul pred piatimi rokmi, počas motokrosového tréningu. Claudia sa márne snažila nasmerovať Cédrica preč zo sveta rýchlych kolies.

Ročný pokus s baletnou školou skončil úplným fiaskom a tri roky karate stáli Cédrica našťastie len zopár zubov.

Aj keď má Cédric všetky steny v izbe oblepené plagátmi svojho speváckeho idolu, Michaela Jacksona, nemohla si Claudia počas upratovaní Cédricovej izby nevšimnúť množstvo pribúdajúcich motoristických časopisov, ktoré neobratne maskuje aj časopismi s fotkami dievčat.

Ako osamelá matka, s hypotékou na krku, rezignovala, a podpísala Cédricovi prihlášku do automobilovej školy. Stanovila si len jedinú podmienku. Cédric s ňou musí ísť pred tohoročnými Vianocami na túru do jaskynnej svätyne venovanej Márii Magdaléne. Cédric voľky-nevoľky súhlasil, ale s podmienkou, že si so sebou zoberie na túru aj predčasný vianočný darček, prenosný CD prehrávač s albumom Michaela Jacksona „Bad“.

jaskyňa Márie Magdalény

#

Konečne sme vonku a môžem si nasadiť slúchadlá. „Smooth Criminal“ je moja srdcovka a dokážem ju počúvať nonstop, 24 hodín.

Sesternica Janet cupká okolo mňa ako opica, ale mám ju v paži. Nech si ide za mamou.

Celá omša bola otrasná nuda. Našťastie mi mama kúpila pri vchode prospekt a tak som si mal aspoň čo čítať. Už teraz si z prospektu veľa nepamätám, ale jedna vec mi utkvela v pamäti.

Potomok Márie Magdalény, zakladateľ prvej francúzskej kráľovskej dynastie sa volal Mérovech, čo je celkom sranda, pretože ja sa volám Mórovech...

#

            Janet vzdáva pokus zatiahnuť Cédrica do naháňačky a svoju pozornosť obracia k mame, ktorú sa jej po niekoľkých minútach podarí ukecať.

schody k jaskyni M. Magdalény

– Ale nebudeš skákať, budeš ma silno držať za ruku a pred schodmi zlezieš z múrika! – nakazuje Juliet, zvýšeným hlasom, malej Janet, ktorá gúľajúc očami, nahadzuje výraz poslušného psíka, prikyvujúceho hlavou za oknom auta.

#

Pomaly zostupujeme po chodníku oddelenom kamenným múrikom od strmého skalnatého zrázu. Predo mnou kráča Juliet, pevne zvierajúc ruku malej Janet, ktorá si opatrnými krokmi vychutnáva vydupanú prechádzku po múriku.

– Mami, mami! Pozri! Veverička! – prehlušuje streľbu v skladbe „Smooth Criminal“ v mojich slúchadlách radostný výkrik malej Janet a pred očami sa mi začína odvíjať scéna ako vystrihnutá z hororu.

Ukazujúc ľavou rukou na veveričku, vytrháva Janet prudkým trhnutím pravú ruku z Julietinej ruky. Malá Janet s úsmevom na perách a vytreštenými očami stráca rovnováhu, a naberá smer do vyše 100 metrov hlbokej skalnatej rokliny.

#

‚Čo robí tá hlupaňa?! Ešte ani tu od nej nemám pokoj!‘

‚...ááále ja NECHCEM stratiť jedinú sesternicu!!‘ skameniem pri pohľade na nakláňajúcu sa Janet. Celé zorné pole sa mi zahaľuje do hmly a ja upieram zrak na Janet, stojacu na hranici smrti. Obrysy Janetinej postavy sa zaostrujú a ja sústreďujem celú silu svojho vedomia na drobnú postavu Janet, zastavujúc ju v antigravitačnom náklone, ktorý poznám zo skladby „Smooth Criminal“.

Roztrasená Juliet, bledá ako stena, so smrteľným strachom v očiach, priskakuje k Janet, pevne ju schytí za pravú rúčku, ktorá sa jej pred okamihom vyšmykla z dlane a pomaly, opatrne priťahuje drobnú Juliet k sebe.

– Mami! Mami! Videla si ju? Však bola pekná? ...a pozerala sa mi rovno do očí. Kúpiš mi takú istú veveričku aj domov? – objíma malá Janet mamku Juliet a v spoločnom objatí si sadajú na lavičku vedľa chodníka.

– Cédric! Cédric! Čo sa ti preboha stalo?! – sú posledné slová, ktoré registrujem tesne predtým ako mi telom prebehla silná triaška od zátylku, smerom k nohám. Nohy sa mi podlamujú a ja padám, ako podťatý strom, tvárou na kamenný chodník, zaknihujúc ďalší stratený zub...

#

Mária Magdaléna pri nohách mŕtveho Ježiša Krista

pohorie s jaskyňou Márie Magdalény

 

Pridať nový komentár

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
9
Počet nazbieraných
519

Pilot 369, pôvodný slovenský sci-fi triler – kniha aj pre tých, ktorí inak nečítajú.

Žiadna "vata". Zdokumentované fakty, napätie a plnokrvná strhujúca sci-fi akcia s gravitáciou v hlavnej úlohe.

Sci-fi thriller, kniha "Pilot 369", originálny darček.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť