2341
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/05/IMG_20170502_181540-1.jpg
02.12.2012 - 19:21
12
154
2046

Svätojánske mušky

Svätojánskym muškám

zasvietili brušká

vydali sa nocou

svietiť na zem chodcom

 

Nepoznali cestu

zablúdili k mestu

zlákala ich žiara

ktorá do tmy sála

 

Núka nové miesta

svetlo veľkomesta

neónové dojmy

metrovými spojmi

 

Zhasla žiža muškám

potemneli brušká

načo svetlo v svetle

plamienok kde netlie?

 

Vrátili sa domov

v náruč lúk a stromov

rozhodli sa svietiť

pre stratené deti

 

Comments

Pridať nový komentár

super  :) mile, rychle, dokonca s obrazkom no proste dokonale :)

Vďaka Deni,

nie je to žiadne umelecké dielo, ale na osvieženie stačí. Síce to nie je vtipné ako tie predtým, ale nie všetko musí byť. Teším sa, že sa Ti páči :)

Obrázok nemá chybu :D

Inak básnička super, skvelé - má to dej, ale trochu smutný koniec. Aj slovné hračky veľmi pekné. Len trochu smutné mi to pripadá. Ale ja nepoznám život svätojánskych mušiek, takže môžem len tápať.

Tak hej, má to taký melancholikuš podtón, nebudeš asi celkom mimo. :) Vďaka za pochvalu. A teším sa, že sa Ti páči obrázok - nech žije skicáááár :D (a dlhé nedeľné večery, keď vonku sneží :))

Krásne, jasné, hravé a výstižné. :D

Zabavil som sa a navyše, ako vraví "The Ginosaji" obrázok nemá chybu. :) 

 

Tak ďakujem :) Som poctená. Teším sa, že si sa zas vrátil na enigmu. My sme sa už "nestihli", čo ma aj trochu mrzelo. Poznala som Ťa z komentárov starších vecí od Gina alebo Majky. Je fajn vidieť Ťa späť. A nie len Teba, viac sa vás tu teraz objavilo takých tých "skalných" :) Aj Majka, Deni, Zuzka Štrossová - tá fakt dobre píše.

Juj, no tak vďaka no :) Hah a tuším začnem viac kresliť, keď to má taký úspech :D

Pekna basnicka, este krajsi obrazok :) Ako sama hovoris, ma to melancholicky podton, ktory sa smerom k zaveru stupnuje. A vrcholom su stratene deti, aspon pre mna.

Hmmm... ale tak tie deti nie sú až také smutné. Práveže kým tam sú aspoň ony, tak je to ešte celkom dobré ;) A ďakujem. Hah, troška hrania sa v skicári koľko radosti vyčarí :)

Nechcem zase omielať, ako si sa v tomto žánri našla a podobné.. ale našla si sa v ňom evidentne :) všetci už pochválili, takže ja už nemusím, súhlasím s kolegami. Podľa mňa to ale vôbec nemá smutný koniec, skôr naopak.. takéto mušky do mesta nepatria, to nie je nič pre nich, jedinou rozumnou vecou, čo mohli spraviť, bolo vypadnúť odtiaľ.. to mám chuť často aj ja – vypadnúť z tohto "zatraceného" mesta.. takže tým muškám veľmi rozumiem :)

Ten obrázok... tak na to už nemám slov :D to ma dostalo najviac a verím, že nie som sám :D dokonca si sa vyhrala ešte aj s ich emóciami :D

Inak, kukám, že si sa vrátila k starej fotke.. najlepšie by bolo ich striedať - tú druhú používať pri písaní kritických komentárov, lebo budí rešpekt :P a túto pri pozitívnych komentoch :D ale ne srandujem.. to už bolo do témy.

Klimo, ďakujem. :) Fakt. Tebe aj všetkým ostatným. Nečakala som, že to bude mať až taký pozitívny ohlas. Veľmi sa z toho teším. A ešte viac sa teším z toho, ako to tu teraz ožilo. Snáď to nebude ojedinelý záblesk na nočnej oblohe. :)

Hah, nie si prvý, čo mi naznačil, že na tej fotke predtým vyzerám prísne :D A za tú zmenu naspäť môžeš ďakovať jednej nemenovanej osobe. Ale tak no, aspoň už nestraším deti :P

Najprv keď som si to prečítala, tak som si myslela, že si už asi vo vianočnej nálade keď tie mušky. Ale to som nemala veľa času na prečítanie. Keď som sa však k tomu dnes vrátila. Zisťujem, že to má super dej a dokonca sa mi veľmi páči tá fráza tam:,, zhasla žiža muškám" som sa pousmiala aj keď je to smutné ale nad tým slovom to bolo dobré.. žiža , to mi tak vŕta v hlave, ale v dobrom zmysle. :)

za  milé slová :) Teším sa, že sa Ti páčilo. A tá žiža... to Ti je také to detské slovíčko, označujúce svetlo, ak to nepoznáš :) Že "aha, žiža" povieš malým deťom. Teda neviem ako Ty. :) No a je to tam preto, že som nechcela v jednom kuse opakovať slová "svetlo" a "žiara", aj tak tam je toho dosť... takže toť prozaický dôvod :D

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
54
Počet nazbieraných
5, 416
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť