269
Kope vás múza
30.10.2009 - 15:08
9
103
2118

Pokus číslo dva : Voňavé fialky.

Hej ty! Čo hrabeš sa...

...v rozpadnutej zemi!

 

Hej ty! Čo skrývaš sa...

...za stromom v tieni!

 

Darmo sa snažíš zaujať davy,

sú to len stáda...

...čo spásaju

byliny

veľmi výhodné pre dealerov

 

Darmo sa snažíš zmeniť

ich zmysly...

Dávno sa hodnoty číre

vytratili do diaľav...

 

tam kde budú fialky

od spodu voňať

len tí spravodlivý ...

 

Pretože obuvníkove deti chodia bosé

A každý mäsiar má doma tupé nože

 

Pretože spravodlivosť

vo svete

nie je !

Tam hore sa kaž

s plným bruchom smeje...

 

A ty sa hrab...

 

v zemi

hľadaj kúsky

svojej osobnosti

 

Stratené

v tieňoch stromov,

ktoré poznali starú spravodlivosť

 

No oni už voňajú fialky

z tej druhej strany

Comments

Pridať nový komentár

ak sa budete smiat prilis nahlas, dbajte na to, aby ste nerusili spolubyvajucich :)

nie, ze by to malo mat humorny nadych...

 

muze zdar!!!

Ja myslím, že je to milé :) pekná myšlienka :) Skritizovala by som rytmus, ale kašlem na to. Ja som si odniesla vnútorný boj voči drogám ;) Veľa šťastia v tvorbe Deni.
veľmi podobne som písal aj ja pred...fuj, je to už dávno.. proti nespravodlivosti celého sveta, i proti tej súkromnej ,čo drieme v kútiku srdca; je pravda, že tri zošity básní zhoreli, no dalo mi to skúsenosť, ktorú by som bez písania nezískal.. najdôležitejšia je úprimnosť a tú si uchovaj.. a nikdy nenič svoje básne, o pár rokov sa k nim vrátiš s úplne iným pohľadom a vdýchneš im nový rozmer..
diki zuzka, aj tebe majka, a kludne skritizuj rytmus, mne to v akejkolvek forme poezie proste velmi nejde, ale necham si poradit :) no a myslienka-som rada ze sa paci, ani velmi neslo len o tie drogy...to bol len taky mini prvok... to bol moj pokus o volne verse :D a vratitm sa opat k "sladkym volovinam" ;) muze zdar!!!
Celkom milé dielko. Ale hrozne sa mi nepáči tá forma. :D Tak ale ja ani nemám rád voľný verš ako som neraz hovoril. No tak sa už veľmi teším na nejakú tvoju "sladkú volovinu", lebo tie píšeš krásne. ;) Zostaň s múzou! S pozdravom Dušan Damián.
jaj dusan, ty ma vies vzdy potesit prijemnym komentarom :) ta forma... ako vravim, celkovo ta basen bola len pokus, momentalne sa snazim pisat dalsiu sladku volovinu :) a to ze pisem krasne? tak to mi este NIKTO nepovedal :) a kedze mam dnes taku naladu, tak mi skoro aj slzicka vypadla a sklzla po licku...(a dokazila klavesnicu) ;) dakujem... aj ty zostan s muzou ;) muze zdar!!!
Tak som rád, že som mohol byť prvý. "Nech tá na líčku cestička ktorou skoro tiekla slzička nech ona rýchlo zrovná vrásky veď na svete je mimo iné stále toľko lásky..." PS: Taká drobnosť (možno hrozné klišé z mojej strany, ale nejako ma k tomu múza dotlačila ;))
mne sa ta forma naopak velmi pacila... pekna tema o spravodlivosti, ktora nikdy nebola a ktovie ci niekedy bude... hodilo by sa mi to mozno ako slova pesnicky. nech ta muza nadalej kope! :-)

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
61
Počet nazbieraných
5, 613
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť