332
Kope vás múza

Odpočuté (18)

Musím zastať...

Kedysi som vodil svoju malú dcéru do škôlky. V jedno ráno sme sa dosť ponáhľali, a tak som ju držal/ťahal počas rýchlej chôdze za ruku. Občas sa mi z nej vytrhla, zastala a kreslila si čosi druhou rukou do vzduchu. Veľmi ma to rozčuľovalo, a tak som jej poradil: "Nemôžeš si kresliť do vzduchu počas chôdze?" 
A viete, aká bola odpoveď štvorročného dieťaťa?
"Nie, keď si kreslím, musím zastať, lebo keby sme išli, tak to zostáva za nami."

Nech mi tu niekto hovorí, že ženy nemajú priestorovú predstavivosť.

Comments

Pridať nový komentár

Tak toto odpočuté je moje top. Detská predstavivosť a logika sú také priamočiare a prirodzené, až vedia dospelácke prešpekulované myslenie poriadne zaskočiť. Spomínam si, ako raz moja dcéra, vtedy tiež škôlkarka, bola so mnou u hodinára a nemohla odtrhnúť oči od starých nádherných pondusoviek. Keď sme vyšli von, povedala:" Je nespravodlivé, že hodiny iba tikajú. Veď keď robia tik-tak, ony tikajú-takajú."

ten zvuk je rovnaký, podľa mňa robia vždy rovnaký zvuk a nie tik tak, ak tak tiktik

Bohvie, ako tikajú hodiny, povedzme, v Turecku. 
Napr. v Trnave mačky vydávajú zvuk MNAU, inde na Slovensku MŇAU.Úsmiaty

Reagujem na to MNAU. V tom slove bolo použité normálne "N". Treba upozorniť, že je tam tvrdé "N". Také slovenčina nepozná. To pozná iba trnavčina a samozrejme trnavské mačky.

Kamil - trnavčan

Trnafčina je fajnová, no na nitrančinu, čo do lúbozvučnosťi a vyjadruvacích prostrédkov jennoducho nemá. Viďeť to aj na fodbale. Keď sa spustí "Pome Nííítra!", šecci skladajú zbrane a strélajú vella brány...

https://www.youtube.com/watch?v=tOIA9Ii2Ihk 

Nevinný

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
107
Počet nazbieraných
6, 824

Bývam pri Nitre na okraji strašidelného pohoria Tribeč. Som dlhoročný splavovač riek, jazier a morí. Okrem toho sem-tam vydávam knihy.

Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť