2320
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/05/IMG_20170502_181540-1.jpg
24.08.2011 - 21:11
5
65
2483

Melón albín

Dnes večer som dostala hroznú chuť na melón. Ale strašnú. Viete si to iste predstaviť. Celý deň pečie slnko jak besné, sotva vyjdem na balkón pozbierať prádlo, už mám pocit, že sa uvarím zaživa. Keď skončím, premýšľam, prečo ma to tak zmohlo, veď som pol dňa nič nerobila. Aha - zas som nepila. No, nevadí, idem to rýchlo napraviť.

Prídem do kuchyne. Čo som to chcela? Už fakt neviem. Pozriem na odpadkový kôš - prekypuje smeťami. Idem ho vyniesť. Vrátim  sa domov. Je pol štvrtej. Onedlho príde mama z roboty, mala by som sa hádam aj najesť. Aha - chcela som sa napiť. Kopnem do seba pohár vody a pustím sa do varenia.

O piatej som najedená - ako na koni. Mama kupodivu nebola ani veľmi nervózna. Sadnem znovu k počítaču. Mohla by som konečne aj niečo napísať. Odhodlávam sa. Nie. Najprv si dám melón. Prídem do kuchyne. Drez plný riadu. No dobre, no.

Poumývam riad. Slintajúc vytiahnem melón z ruksaku, odkiaľ som sa ho deň predtým neunúvala vybrať. Doprajem mu posledný kúpeľ pred smrťou. Beriem do ruky nôž. Zatnem.

Ta-dá.

Tak som si teda pochutila...

Comments

Pridať nový komentár

Tak si si pochutila asi :D inak super nápad tento tvoj príspevok s fotkou :D

Nič si z toho nerob, ja som raz jedla jablko (školské, z obeda), ktoré chutilo úplne, ale úplne ako melón. Nie, nebolo to radostné prekvapenie na štýl "ha, teraz mám jablko AJ melón!". =) Napísala som o tom celý blog, dôvody mojej nevôle boli zložité. =DD

  To by sa mohlo podariť. Keď som bol menší tak som si do kvetináča zasadil jadierko z jablka. A vyrástol mi melón...

Ešte nie je nič stratené, ak si nevyniesla kôš, zrnká môžeš využiť na pokusy s dedičnosťou - červený melón versus biely a krížence - po vzore mnícha Mendela. Aby si sa vedela sústrediť na vedecké pokusy, bolo by vhodné tiež vstúpiť do kláštora.

Pekný príklad, ako jeden rozkrojený melón môže človeku celkom zmeniť život.

Myslíš, že Mendel vstúpil do kláštora na základe nadchnutia hrachom?

Ale nápad nie zlý. Len čo mame vykapú na balkóne muškáty, zasadím melóny. Vyplazený jazyk

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
54
Počet nazbieraných
5, 428
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť