2304
Kope vás múza
https://blog.enigma.sk/wp-content/uploads/2017/05/IMG_20170502_181540-1.jpg
31.03.2011 - 01:47
4
41
1421

Blondíny a rozlišovanie pravej a ľavej strany

1. dejstvo

Bruneta: Počuj, nedávno som kdesi čítala, že vraj blondíny majú problém rozlíšiť, ktorá je pravá a ktorá ľavá strana.

Blondína: (v očiach neskrývané prekvapenie) To fakt?

Bruneta: Celkom vážne.

Blondína: Tak to je riadna kravina. Ja som tiež blond a predsa viem, ktorá je pravá a ktorá ľavá strana.

Bruneta: Hm.

 

2. dejstvo

Bruneta: (kričí) Vpravo! Zaboč vpravo!

Blondína: (smrť v očiach) Čo? Kde?! Do prdele, ktorá je pravá strana?!

 

 Nuž... nie je to až taká kravina.

Ja som tiež blond a predsa viem, ktorá je pravá a ktorá ľavá strana. Hej. Pokiaľ som vpokoji. Ha! A tu je pointa i celý kameň nehody.

Už sú to roky dozadu, keď na mňa sesternica (brunetka) vybalila tento fakt. Vtedy som sa na ňu tak čudne pozrela s otázkou, či to myslí naozaj vážne. Predsa som sa nezrazila s koňom, aby som nevedela, ktorá je pravá a ktorá ľavá strana.

Začala som si to na sebe všímať (takú sprostosť treba predsa bezodkladne vyvrátiť) – a bola som vystavená šoku zo zistenia, že je to pravda.

Fatal error.

Uvedomila som si, že akonáhle sa dostanem do nejakej situácie pod tlakom, nedokážem v tom zhone a strese automaticky určiť pravú a ľavú stranu. Niežeby som nevedela, ktorá strana je ktorá (dokonca nepotrebujem na pravej ruke ani nosiť náramok, aby som ju bola schopná identifikovať :P). No v rýchlosti mi to akosi robí problém....

A tak .... som sa pekne – krásne poctivo zaradila do kategórie blondín (alebo skôr do kategórie orientačných mantákov, aby som neurážala tie bystré a pohotové dámy farby vlasov plavej ;)).

Nuž čo. Zase som sa raz v niečom prekonala... :D

Comments

Pridať nový komentár

To nič, ja som bruneta a mám presne ten istý "problém". =D

Tak podľa mňa to ale nemá nič s rozlíšením strany.

V kritickej situácii, obzvlášť ak musíš reagovať rýchlo, sa sústredíš na podstatné veci, ostatné ide bokom. Uskočíš na správnu stranu, ale v tom momente Ti bude jedno, či sa označuje "vpravo" alebo "vľavo"...

Tak to je jasné, že pokiaľ pôjde o kritickú situáciu, uskočíš na správnu stranu a vôbec ťa nebude zaujímať, ako sa tá strana volá. Ale ja mávam problém aj v menej kritickej situácii. To sa ale asi dosť ťažko vysvetľuje, pokiaľ si to človek nevyskúšal na vlastnej koži :)

Prosto nemusím byť v nejakej situácii pod životohrozujúcim tlakom. Stačilo by, aby mi niekto dal v náhlivosti pokyn "vľavo" a ja na moment zaváham, že kde je vľavo. Jasné, že keď budem mať trochu času na to, aby mi to "doplo", tak odbočím správne. Ale v prvom momente budem zmätená. Ale myslím, že u vás mužov sa taký problém až tak nezvykne vyskytovať ;)

Viac o autorovi

Počet príspevkov:
53
Počet nazbieraných
4, 901
Všetky príspevky od autora

Príspevky, ktoré by sa vám mohli páčiť