0
(0)
Left
Center
Sisa a sivý holub

Narodená 1983 v Bratislave, študovala na Konzervatóriu v Bratislave flautu, špeciálnu kompozíciu a herectvo.

Spolupracovala s viacerými významnými hudobníkmi, ako sú: Juraj Griglák, Andrej Šeban, Oskar Rózsa, Ľubor Priehradník, Jiří Stivín, so skupinami 3 plus 1, Juraj Griglák band, Remedios, Mango Molas, Richard Müller a ďalší.

EAN
9788081330186
Počet strán
112
Formát knihy
A5
Väzba knihy
tvrdá s prebalom
Weight
466 g
Right
5,00 €
Zamknúť kúpu knihy
Off

Pridať nový komentár

Má osemnásť a lekári jej oznámia, že má rakovinu.
Skalpel, lieky a lúče liečia telo, ale to nestačí;
„ak zmeníš staré programy mysle – zmení sa ti svet“,
učí ju priateľ psychotronik.
Dnes má Sisa dvadsaťdeväť.

„Každý má na výber. Byť šťastným alebo nešťastným. Udri sekerou do stromu, v dreve mu ostane jazva na celý život. Udri vodu, jazva na tri minúty. Udri vzduch, jazva na dve sekundy. Udri do prázdna, nula sekúnd. Tak je to s nešťastím. Aj ja som vzduch a cvičím sa byť prázdnom. Ty si strom a učíš sa byť vodou. Všetko je vec mysle. Ak zmeníš staré programy mysle...“ „Zmení sa mi svet,” vzdychla som si.

Kniha obsahuje 11 prekrásnych celostranových umeleckých reprodukcií (akad.mal. K. Vavrová, M. Vavro).

Súčasťou knihy je CD skomponované autorkou, interpretované poprednými slovenskými hudobníkmi.

22

Sisa MichalidesováKto je Sisa Michalidesová

Narodená 1983 v Bratislave, študovala na Konzervatóriu v Bratislave herectvo, flautu, špeciálnu kompozíciu. Založila hudobné formácie Sisa´s Food (prezentácia na BJD 2003) a 3plus1 (v r. 2007 vyšlo CD s jej vlastnou jazzovou tvorbou). Účinkuje v skupinách: 3plus1, Juraj Griglák and band, Los Remedios (BJD 2005), Exfónia. Spolupracovala s Andrejom Šebanom, Oskarom Rózsom, Ivetou Bartošovou, Karolom Csinom, Zuzanou Suchánkovou, Szidi Tobiasz, Petrom Slivkom, Ľuborom Priehradníkom, Luciou Šoralovou, Robom Opatovským, Jiřím Stivínom, so skupinou Mango Molas.

Nahrala hudbu k filmu Slnečný štát s Vladom Godárom. Skomponovala hudbu k filmu Zima kúzelníkov, Sisa a Sivý holub (autobiografický dokument o Sise), scénickú hudbu k inscenáciám Malé manželské zločiny (divadlo L+S), Partybreakers, Deus ex machina (divadlo Mimo) a O psíčkoch a mačičkách (divadlo Úsmev).
Od detského veku členka divadla Úsmev. Ako herečka sa predstavila aj v divadelnej inscenácii Funebrák (v réžii Patrika Lančariča). Viac o Sise sa môžete dočitáť na jazz.sk

Hodnotenie knihy

Načítavam hodnotenie knihy...

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek a nezmeškajte tak informácie o našich nových knihách, či atraktívnych zľavách.

email_submit
Súhlasím so spracovaním osobných údajov